Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Termék részletek


3ampullánként : Frontline Combo kutya XL 40kg. felett 1db ampulla , 3ampulla vagy többszöröse kérhető

-7%
3ampullánként : Frontline Combo kutya XL 40kg. felett 1db ampulla , 3ampulla vagy többszöröse kérhető
2 999 Ft
Akció: 2 799 Ft
Kezdete: 2022.11.28   A készlet erejéig!


 • Megbízható védelmet nyújt kullancsok, bolhák és tetvek ellen, kutyák számára.

  A Frontline Combo® olyan praktikus és egyszerű megoldás, mely egyszerre óvja a kezelt állatot és védi a környezetét az újrafertőződéstől.

  Kiszerelések:

  - 2-10 kg között az S (0,67 ml)
  - 10-20 kg között az M (1,34 ml)
  - 20-40 kg között az L (2,68 ml)
  - 40-60 kg között az XL (4,02 ml)

  Összetétel:

  - S: Fipronil 67,00 mg, (S) metoprén 60,30 mg, segéd- és vivőanyag ad 0,67 ml egy pipettában
  - M: Fipronil 134,00 mg, (S) metoprén 120,60 mg, segéd- és vivőanyag ad 1,34 ml egy pipettában
  - L: Fipronil 268,00 mg, (S) metoprén 241,20 mg, segéd- és vivőanyag ad 2,68 ml egy pipettában
  - XL: Fipronil 402,00 mg, (S) metoprén 361,80 mg, segéd- és vivőanyag ad 4,02 ml egy pipettában

  Gyógyszerforma:

  Rácsepegtető oldat

  Célállat:

  Kutya

  Javallat:

  Elsősorban bolhák ellen alkalmazható, valamint kullancsok és/vagy szőrtetvek ellen.

  Bolhák ellen (Ctenocephalides spp.):

  - A kifejlett bolhák által okozott újrafertőződés elleni inszekticid hatás 8 hétig tart. A bolhák szaporodásának megakadályozása a kifejlett bolhák által lerakott peték (ovicid hatás), az abból származó lárvák és bábok (larvicid hatás) fejlődésének gátlása az alkalmazást követő 8 hétig tart.

  Kullancsok ellen (Ixodes ricinus, Dermacentor variabilis, Rhipicephalus sanguineus):

  - A termék 4 héten keresztül folyamatosan tartó atkaölő hatással rendelkezik kullancsok ellen.

  Szőrtetvek ellen (Felicola subrostratus):

  - A termék felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.

  Adagolás:

  - Egy 2-10 kg testtömegű kutyának egy 0,67 ml-es (S) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.

  - Egy 10-20 kg testtömegű kutyának egy 1,34 ml-es (M) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.

  - Egy 20-40 kg testtömegű kutyának egy 2,68 ml-es (L) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.

  - Egy 40 kg testtömeg feletti kutyának egy 4,02 ml-es (XL) pipetta tartalmának bőrre történő helyi alkalmazása a minimálisan ajánlott fipronil adagnak, 6,7 mg/kg-nak, és a minimálisan ajánlott (S)-metoprén adagnak, 6,0 mg/kg-nak, felel meg.

  Két kezelés között legalább négy hétnek kell eltelnie ártalmatlansági kísérleti eredmények hiányában. Vemhesség és szoptatás alatt a termék alkalmazható.

  Alkalmazás módja:

  Külsőleg, az állat bőrfelületére helyi, ún. spot on alkalmazással.

  Tartsuk függőlegesen, keskeny végével felfelé a pipettát. A pipetta keskeny részét ütögessük meg úgy, hogy a tartalma a pipetta főtestében maradjon. Pattintsuk hátra a pipetta elkeskenyedő végét. Az állat hátán, a nyak kezdeténél, a váll vonala előtt hajtsuk szét a szőrzetet oly módon, hogy a bőr láthatóvá váljon. Helyezzük a pipetta elkeskenyedő végét a bőrre és nyomjuk ki többször úgy, hogy a tartalma teljesen kiürüljön, közvetlenül egy helyre, a bőrre.

  Ellenjavallat:

  Adatok hiányában 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál könnyebb kutyakölyköknél nem alkalmazható. Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegség, láz) ill. lábadozó állatokon. Nyulakon nem szabad alkalmazni, mert nemkívánatos reakciók, elhullás is előfordulhat. Ezt a terméket speciálisan kutyáknak fejlesztették ki. Macskákon nem alkalmazható, mert túladagolás történhet.

  Mellékhatások:

  Ha lenyalás fordul elő, akkor rövid ideig túlzott mértékű nyálzás figyelhető meg, ami leginkább a vivőanyag természete miatt jön létre.

  A rendkívül ritkán előforduló mellékhatások közül rövid ideig tartó bőr reakciókat (pikkelyezés, helyileg a szőr kihullása, viszketegség, kipirosodás) és testszerte viszketegséget vagy a szőr kihullását figyelték meg az applikáció helyén a termék használata után. Kivételesen túlzott nyálelválasztás, átmeneti idegrendszeri tünetek (túlérzékenység, depresszió, ingerlékenység), hányás, vagy légzési tünetek fordultak elő a készítmény alkalmazása után.

  A túladagolás kerülendő.

  Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: Élelmiszertermelő állatnak nem adható.

  Tárolás: + 30 °C alatti hőmérsékleten tárolandó. Az eredeti csomagolásban tárolandó. Gyermekek elől elzárva tartandó. Tűzveszélyes.

  Figyelmeztetés: Fontos megbizonyosodnunk arról, hogy a terméket olyan helyre juttattuk, ahonnan az állat nem tudja lenyalni és az állatok egymást sem tudják nyalogatni a kezelés után. A termék alkalmazása utáni két napon belül nem ajánlott fürdetni az állatokat. Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton. Emiatt, kedvezőtlen körülmények között, a fertőző betegségek átvitelét kullancsok által nem lehet teljesen kizárni. Az állatokról származó bolhák gyakran elszaporodnak az állatok kosarában, fekvő- és pihenőhelyén, a padlón és a kárpitokon. Tömeges elszaporodáskor és az ellenintézkedések megkezdésekor ezeket a helyeket kezelni kell megfelelő rovarirtó szerrel, és rendszeresen porszívózni kell.

  Kerülni kell a terméknek az állat szemébe jutását.

  Munkavédelmi óvórendszabályok:

  A termék nyálkahártya- és szem irritációt okozhat. Ezért el kell kerülni a terméknek a szembe ill. szembe jutását. A kezelést végző személy ill. az állat inszekticidekkel vagy alkohollal szembeni, ismert túlérzékenysége esetén kerülni kell az érintkezést a termékkel. Kerülni kell a pipetták tartalmának az ujjakkal történő érintkezését. Ha előfordul, szappannal és vízzel kezet kell mosni. Ha véletlenül szembe kerül a termék, akkor bő vízzel alaposan ki kell mosni. Használat után kezet kell mosni.

  Amíg a kezelés helye meg nem szárad, addig a kezelt állatokat nem szabad megfogni, és a gyermekeket nem szabad engedni, hogy játsszanak velük. Emiatt nem napközben, hanem koraeste javasolt kezelni az állatokat. A kezelt állatok ne aludjanak együtt a gazdákkal, különösen a gyermekekkel.

  A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

  Eltarthatóság:

  3 év. A csomagoláson jelzett időpontig.

  Rendelhetőség:

  Állatorvosi vény nélkül forgalmazható! Állatgyógyászati célra!

  Forgalmazhatóság:

  Az állatgyógyászati készítmények forgalmazására jogosultak forgalmazhatják.

  Környezetvédelmi előírások:

  A fel nem használt állatgyógyászati készítményt, valamint az állatgyógyászati készítményekből származó hulladék anyagokat a helyi hatósági követelményeknek megfelelően kell megsemmisíteni.

  A készítmény nem kerülhet a természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.

  Gyártó:

  MERIAL S.A.S. (Lyon, Franciaország)

 • Árukereső.hu Szállítási Költség
  1499Ft
  Gyártó
  Boehringer Ingelheim
  Árgép.hu Szállítási Költség
  1499Ft
  Cikkszám
  943696
  Min. rendelhető mennyiség
  3 db
Webáruház készítés