Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V. 1db ampulla
Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V. 1db ampulla
1 399 Ft

Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V. 1db ampulla

1 399 Ft
Részletek
A Fipromax Spot-On rácsepegtető oldat macskáknak bolhák és kullancsok okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére szolgál. A készítmény alkalmas továbbá tetvek, ragadozó atkák és rühatkák elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás kezelésére és megelőzésére.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Fipromax spot-on 100 mg/ml rácsepegtetö oldat macskáknak A.U.V.1. A FORGALOMBA HOZATALI ENGEDÉLY JOGOSULTJÁNAK, TOVÁBBÁ AMENNYIBEN ETTŐL ELTÉR, A GYÁRTÁSI TÉTELEK FELSZABADÍTÁSÁÉRT FELELŐS GYÁRTÓNAK A NEVE ÉS CÍME

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Tolnagro Állatgyógyászati Kft.
7100 Szekszárd, Rákóczi u. 142-146.
Telefon: +36 74/528-528
Telefax: +36 74/528-530
e-mail: info@tolnagro.hu

A gyártási tételek felszabadításáért felelős gyártó:
UNITED PHARMA Kft.
2162 Őrbottyán, Bajcsy-Zsilinszky u. 48.

2. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

Fipromax spot-on 100 mg/ml rácsepegtető oldat macskáknak A.U.V.

3. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

0,5tartalmaz:

Hatóanyag:

Fipronil 50,00 mg

Segédanyagok:

Butil-hidroxianizol 0,10 mg

Butil-hídroxitoluol 0,05 mg

Etanol 0,05 ml

4. JAVALLAT(OK)

Bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., lxodes spp.) okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére.

A készítmény alkalmas továbbá Felicola subrostratus (tetű), Cheyletiella spp. (ragadozó atkák), Otodectes cynotis (tűhatka) elleni védekezésre.

Hatékony a Lyme betegség vektora az lxodes ricinus ellen is.

A készítmény alkalmazható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás(FAD) gyógykezelési stratégiájának részeként, amennyiben a diagnózist állatorvos megerősítette.
5. ELLENJAVALLATOK

Nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 1 kg-nál könnyebb macskákon.

Nem alkalmazható beteg (szisztémás betegségben szenvedö, lázas) ill. lábadozó állatoknál. Nyulakan tilos alkalmazni, mert súlyos mellékhatásokat és elhullást is okozhat.

6. MELLÉKHATÁSOK

Ha a készítményt a macska lenyalja, átmenetileg nyálzás alakul ki, amit leginkább a vivőanyag okoz. Rendkívül ritkán az applikáció helyén átmeneti bőrreakció (a bőr elszínezödése, szőrhullás, Viszketés, kipirosodás) alakulhat ki. Kivételesen nyálzás, átmeneti idegrendszeri tünetek (hiperesztézia, levertség), viszketés, szőrhullás, hányás és légzőszervi tünetek fordulhatnak elő.

A készítmény túladagolása kerülendő.

Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, ebben a használati utasításban nem szerepiő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

7. CÉLÁLLATFAJ(OK)

Macska

8. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

Alkalmazás módja: Rácsepegtetés

Adagolás: A minimálisan ajánlott adag 7,5 mg fipronill/ttkg, azaz egy tubus maximum egy kb. 6 kg-os macskának elegendő.

Alkalmazási útmutató

Tartsuk a tubust a hegyével felfelé, majd csavarjuk le a kupakot.

A gerincvonal mentén, a lapockák közölt hajtsuk szét a szőrt, hogy a bőr láthatóvá váljék. Helyezzük a tubus hegyét közvetlenül a bőrre és nyomjuk meg a tubus hasát többször. Lehetőleg két helyre és csak oda applikáljuk a készítményt, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalogatni. El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe vagy szájába jusson.

9. A HELYES ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ JAVASLAT

Egyszeri kezelés 5 hétig véd a bolhákkal, 3-4 hétig a kullancsokkal való fertöződéstől.

Havonta történő kezelés ajánlott olyan területeken, ahol a bolhával illetve kullanccsal fertőződés veszélye nagy, és ha a macska bolhaallergiás. Azokon a területeken, ahol kisebb a bolhákkal történő fertőződés veszélye, és nem fordul elő kullancs, a készítmény alkalmazása hathetente elég.

Két kezelés közölt legalább négy hétnek kell eltelnie, mivel a készítmény ártalmatlansága nem igazolt ennél rövidebb időközönként való alkalmazás esetén.

10. ÉLELMEZÉS-EGÉSZSÉGÜGYI VÁRAKOZÁSI IDŐ

Nem értelmezhető

11. KÜLÖNLEGES TÁROLÁSI ELŐÍRÁSOK

Gyermekek elöl gondosan el kell zámi!
Az eredeti csomagolásban, legfeljebb 30°C-on tárolandó.
Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

12. KÜLÖNLEGES FIGYELMEZTETÉS(EK)

Különleges figyelmeztetések minden célállat fajra vonatkozóan

El kell kerülni, hogy a készítmény az állat szemébe jusson.

Amikor a készítményt tetvek okozta fertözés kezelésére használjuk, a fertőzött macskával érintkezésbe kerülő összes többi macskát is egyidejűleg kezelni kell.

A készítmény nem gátolja meg a kullancsok megtelepedését, viszont a kullancsok az infesztációt követően 24-48 órán belül elpusztulnak, rendszerint anélkül, hogy vért szívtak volna, ezáltal minimálisra csökkentve a fertöző betegségek átvitelének lehetöségét. Az elpusztult kullancsok vagy maguktól leesnek a macskáról, vagy egy fmom mozdulattal eltávolíthatók.

Bolha okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelésekor az allergiás beteg macska és az ugyanabban a háztartásban lévő többi macska havonkénti kezelése ajánlott.

A kezelt állatokra vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítményt olyan helyre kell applikálni, ahonnan azt az állat nem tudja lenyalni, és gondoskodni kell róla, hogy az állatok egymást se tudják nyalogatni a kezelés után.

Nincs adat macskáknál a fürdetés, samponozás hatékonyság csökkentő hatásáról. Mindazonáltal a kutyákra vonatkozó ismeretek alapján nem ajánlott fürdetni az állatot a kezelés utáni két napon belül.

Egy-egy kullancs megtapadhat az állaton, ezért a fertöző betegségek átvitelét nem lehet teljesen kizárni.

Ajánlott az állat tartózkodási helyét is kezelni megfelelő ektoparazitikummal.

Az állatok kezelését végző személyre vonatkozó különleges óvintézkedések

A készítmény nyálkahártya- és szemirritációt okozhat, ezért el kell kerülni, hogy szembe vagy szájba jusson.

Az alkalmazó, ill. az állat ektoparazitikumokkal vagy alkohollal szembeni ismert túl érzékenysége eselén kerülni kell az érintkezést a készítménnyel.

El kell kerülni, hogy a tubus tartalma a bőrre jusson. Ha ez mégis megtörténik, szappannal és vízzel alaposan kezet kellmosni.

Ha véletlenül szembe kerül a készítmény, akkor tiszta vízzel alaposan ki kell mosni.

A készítmény használata után kezet kell mosni.

Amíg az alkalmazás helye szárazzá nem válik, addig a kezelt állatokat nem szabad simogatni, és a gyerekeket nem szabad engedni játszani velük. Ezért javasolt az állatokat kora este kezelni, továbbá nem szabad hagyni, hogy a frissen kezelt állatok a gazdáikkal, főként gyermekekkel együtt aludjanak.

A kezelés alatt nem szabad dohányozni, enni és inni.

Vemhesség es laktáció idején történő alkalmazás

Alkalmazható vemhesség és laktáció idején.

Túladagolás (tünetek. sürgősségi intézkedések. antidotumok) ha szükséges

A nemkivánatos hatások megjelenésének kockázata növekedhet túladagoláskor, ezért az állatokat mindig a testtömegüknek megfelelő méretű tubussal kell kezelni. Vakarózás előfordulhat a következő kezeléskor.

A készítmény túladagolásakor az alkalmazás helyén a szőr ragacsosnak tűnhet, de ez 24 órán belül megszünik.

13. A FEL NEM HASZNÁLT KÉSZÍTMÉNY VAGY HULLADÉKAINAK ÁRTALMATLANNÁ TÉTELÉRE VONATKOZÓ UTASÍTÁSOK (AMENNYIBEN SZÜKSÉGESEK)

Kérdezze meg a kezelő állatorvost, hogy milyen módon semmisítse meg a továbbiakban nem szükséges állatgyógyászati készítményeket! Ezek az intézkedések a környezetet védik.

A készítmény és csomagolóanyaga nem kerülhet természetes vizekbe, mert veszélyes lehet a halakra és más vízi élőlényekre.
Adatok
Árukereső.hu Szállítási Költség:
1499Ft
Gyártó:
Fipromax
Árgép.hu Szállítási Költség:
1499Ft
Cikkszám:
778907